2017-04-06

SZÉCHENYI 2020

szechenyi2020_logo
2016.09.01
CeeCommerce.com Korlátolt Felelősségű Társaság
ECOMMERCE EXPORTOT TÁMOGATÓ GLOBÁLIS LOGISZTIKAI PIACTÉR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

START_UP_13-3-2015-0014 SZÁMÚ PÁLYÁZATNAK KÖSZÖNHETŐEN KIALAKÍTÁSRA KERÜL EGY EXPORTOT TÁMOGATÓ GLOBÁLIS LOGISZTIKAI PIACTÉR

A CeeCommerce.com Kft. 80 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 84,2 %-os támogatás intenzitással a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat III. alprogramján: Az inkubáció folyamata, az inkubáltak támogatása.

A 2016.09.01.-én induló projekt célja egy szoftver-prototípus (MVP) előállítása, amely “virtuális hálózatba” fűzi a Kelet-Európából elérhető logisztikai szolgáltatókat; képes újrakombinálni azokat és így olcsóbb, jobb és gyorsabb megoldásokat teremteni; és a logisztikai szolgáltatásokat szoftveresen megrendelhetővé és nyomon követhetővé teszi a webes kereskedők és más logisztikai szolgáltatók számára.
Ehhez a “platformhoz” további csatolások és céleszközök szükségesek.
A rendszer lelke egy “logisztikai piactér”, amely tartalmazza és összehasonlíthatóvá teszi az piacon fellelhető összes szállítási ajánlatot. Egyúttal képes összekombinálni több logisztikai szolgáltatást, és az így létrejövő sok ezernyi kombinációból kiválasztja az optimálisakat. Ezzel olcsóbb, jobb és gyorsabb szállítási lehetőségek jönnek létre.
Az operatív működést egy “core engine” támogatja, amely nagy hatékonyaggal és kapacitással szolgálja ki a bejövő kéréseket. A rendszer alapvetően központi (cloud) architektúrára épül, de bizonyos funkciókat az ügyfeleknél futó (vastagklienses) applikációk látnak el. Ehhez a piactérhez tudnak csatlakozni webboltok.
Az egyik céleszköz, amit webboltok rendelkezésére bocsátunk, egy csomagolás-támogató modul. Itt a webboltból kapott rendeléseket egy rendszer beadja a CeeCommerce.com rendszerébe, ami utána támogatja a csomagolást és a kiszállítás szervezését.
A másik céleszköz a logisztikai szolgáltatók összefűzését támogatja egységes, “virtuális” szolgáltatóvá. Ez az “átadást, átcímkézést” támogató modul inputként kapja a csomagok listáját, majd a csomagokat leolvasva a rendszer automatikusan elkészíti a továbbszállítást végző futárszolgálat számára átkonvertált adatbázisokat és nyomtatandó vonalkódos címkéket.
A rendszer tartalmaz továbbá “sztenderd” nyílt csatolási lehetőségeket (API) is webboltok és logisztikai szolgáltatok számára, akik így könnyen tudnak csatlakozni a rendszerhez. A fejlesztésekről bővebb információt a www.ceecommerce.com oldalon olvashatnak.